David Wiberg Industries

David Wiberg är verksam inom scen- och bildkonst, arkitektur och illustration. David Wiberg är utbildad vid Chelsea College of Art and Design i London, Lunds tekniska högskola och Escuela Técnica Superior de Madrid.

Varanteatern/Varan-TV

Varanteatern är en i mångas ögon kultförklarad humorgrupp som grundades i Lund i början av 90-talet. 1997-98 gjorde vi två säsonger på SVT och Varanteatern blev då Varan-TV. Efter det gjorde vi en uppsjö scenföreställningar, turnerade med Riksteatern och åkte på rockturné med Thåström och gjorde musik med synthparodibandet Tyskarna från Lund, kanske mest kända för VM-hymnen Global Fussball OK.

Hösten 2020 genomförde vi kickstarterkampanjen Stöd Varan-TV, vars syfte var att samla in pengar till en ny serie. Vi fick in 4,3 miljoner på en månad, vilket gör Stöd Varan-TV till den mest framgångsrika svenska kampanjen någonsin, sett utifrån mängden insamlade pengar, medial uppmärksamhet och antal backare.

Den 8 april sänds det första avsnittet av "Varan-tv:stories" på SVT.

Varanteatern består av Anders Andersson, Fredrik Ljungberg, Jonas Sykfont, Magnus Thomson, Olof Wallberg, Fredrik Åkerman och mig.