David Wiberg Industries

David Wiberg är verksam inom scen- och bildkonst, arkitektur och illustration. David Wiberg är utbildad vid Chelsea College of Art and Design i London, Lunds tekniska högskola och Escuela Técnica Superior de Madrid.

Det gulliga pojkslemmot

Det gulliga pojkslemmot spelas på Teater Brunnsgatan Fyra den 25 och 26 november kl 19. Biljetter finns att köpa på ticnet.

"I monologernas land tillhör David Wiberg mästarna"

"David Wibergs förmåga att placera betydelser i mimikens skiftningar är lika skicklig som berörande. Med repliker som först liknar förslag men sedan förvandlas till en snärt övermannar Linnea sin publik."

/Sydsvenskan

 

"David Wiberg ... spelar sin Linnea med en fin skörhet och försiktiga utbrott. Genialt." 

/SvD

 

"I David Wibergs hysteriskt roliga monolog "Det gulliga pojkslemmot" får Kulturmannen slutligen sin dödskyss"

/Expressen

 

"Fanimej det bästa jag sett på en scen på länge."

/Mats Strandberg, Litteraturmagazinet

 

" ...en tänkvärd och synnerligen välspelad föreställning. Med skrattets hjälp och med åskådaren som gisslan målar David Wiberg sina karaktärer mot avgrunden."

/Nummer

 

Efter att ha gått till grunden med sin inre tonårstjej Linnea i succéföreställningarna Svart tulpan och Dagboksanteckningar från ett källarhål, gör nu David Wiberg upp med sin inre gubbe. 

I Det gulliga pojkslemmot får vi möta den bedagade Malmöförfattaren Manne Törnlund, vedergällaren Niels och även Linnea, som nu blivit 21 år, flyttat till Malmö och börjat göra serier. David Wiberg glider mellan karaktärerna i en humoristisk och poetisk föreställning om havererad manlighet, självbilder i upplösning och längtan efter att vara en tydlig person.

För regin står Paula Stenström Öhman från scenkonstkollektivet Lumor som rönt stora publik- och kritikerframgångar med föreställningar som Hon finns inte med på fotografietNu är du inte så kaxig och Materia – Jag är inte Linda Lovelace

 

 

Text och medverkan: David Wiberg

Regi och textbearbetning: Paula Stenström Öhman

Musik och ljuddesign: Stefan Johansson ( Liv Strömquist tänker på dig, Dramaten m.m.) i samarbete med Min stora sorg (skivaktuell 2014).

Kostym och mask: Erika Magnusson (Herrön – Killinggänget, Dramaten m.m.)

Ljusdesign: Markus Granqvist (Den svenska apans 100 röda drömmar, Turteatern m.m.)

Grafisk form: Erica Jacobson (flerfaldigt prisbelönt bl.a. för bästa teateraffisch 2011).

Foto: Tomaz Blanck

Producent: Sara Fors (Lumor, Paradisofestivalen m.m.)

Det gulliga pojkslemmot är en samproduktion mellan David Wiberg, Paula Stenström Öhman och Lumor med stöd av Statens Kulturråd, Konstnärsnämnden och Stockholms Stads kulturförvaltning.