David Wiberg Industries

David Wiberg är verksam inom scen- och bildkonst, arkitektur och illustration. David Wiberg är utbildad vid Chelsea College of Art and Design i London, Lunds tekniska högskola och Escuela Técnica Superior de Madrid.

Varanteatern/Varan-TV

Varanteatern är en i mångas ögon kultförklarad humorgrupp som grundades i Lund i början av 90-talet. 1997-98 gjorde vi två säsonger på SVT och Varanteatern blev då Varan-TV. Efter det gjorde vi en uppsjö scenföreställningar, turnerade med Riksteatern och åkte på rockturné med Thåström och gjorde musik med synthparodibandet Tyskarna från Lund, kanske mest kända för VM-hymnen Global Fussball OK.

Hösten 2020 genomförde vi kickstarterkampanjen Stöd Varan-TV, vars syfte var att samla in pengar till en ny serie. Vi fick in 4,3 miljoner på en månad, vilket gör Stöd Varan-TV till den mest framgångsrika svenska kampanjen någonsin, sett utifrån mängden insamlade pengar, medial uppmärksamhet och antal backare.

Varanteatern består av Anders Andersson, Fredrik Ljungberg, Jonas Sykfont, Magnus Thomson, Olof Wallberg, Fredrik Åkerman och mig.